Bamboe

Een bamboe vloer straalt karakteristieke schoonheid uit. Het is een 100% natuurlijke vloer, die hard en sterk is. En het is een bijzonder natuurproduct want het groeit veel sneller dan andere houtsoorten of kurk. Dat maakt het tot een bron die niet uitgeput raakt. Daarom is het ook een zeer milieubewuste keuze! Daarnaast gaat een bamboevloer net zoals een hardhouten vloer jaren mee. Onze exclusieve collectie bamboevloeren is er in diverse afwerkingen, stijlen en kleuren. Ze zijn allemaal geschikt om zelf te leggen. Wil je meer weten? Vraag het ons, we informeren je graag over deze voordelige optie.

Wat is bamboe?

Bamboe is de benaming voor een aantal plantensoorten, die thuishoren bij de grassen. Het is een heel sterke plant. De stengels bestaan uit vezelbundels die van binnen hol zijn. De stam kan wel tot 30 meter hoog worden, en de dikte kan oplopen tot meer dan 25 cm. Je vindt het in verschillende klimaten, van koude berggebieden tot tropische streken. De snelst groeiende soort haalt wel een meter per dag!

Toepassingen van bamboe

Als bouwmateriaal wordt het ook gebruikt: bijvoorbeeld voor meubels, steigers, beton-wapening, rolgordijnen en textiel. En natuurlijk wordt het gebruikt om er prachtige vloeren van te maken.

Van bamboe-stam tot planken

Daarvoor wordt de bamboe eerst in lange stroken gezaagd. Die worden daarna in water gekookt om alle parasieten te verdelgen, en om het materiaal buigzaam te maken. Vervolgens worden de stroken onder hoge druk op elkaar gelijmd. Zo krijg je planken of vloerdelen om er een mooie vloer van te leggen

Vloerverwarming en vloerkoeling

Vloerverwarming en vloerkoeling gaan prima samen met nagenoeg alle bamboe vloeren.

Vraag ons naar de mogelijkheden!