PVC

Een PVC vloer is een kunststof vloerbedekking. PVC is vochtbestendig, en dus kun je deze overal in huis leggen, ook in de keuken en badkamer. Een ander voordeel van PVC vloeren is dat ze het contactgeluid enorm verminderen. Dat komt omdat de vloer direct op de ondergrond geplaatst wordt. Je krijgt daardoor geen last van hinderlijke weerkaatsingen van bijvoorbeeld loopgeluid of het geluid van verschuivende meubelen. Nog een voordeel van PVC is, dat het een minimaal onderhoud vraagt. Je kunt het gemakkelijk zelf leggen. Als je dat wilt, vertellen wij je precies hoe dat moet. Dat maakt je vloer een heel stuk goedkoper.

Je zult een verrassende collectie PVC vloeren in onze vloerenstudio in Wijchen aantreffen. Daaronder zijn twee hoogstaande merken die aantoonbaar rekening houden met het milieu: Wicanders en Forbo. Over deze merken vertellen we je daarom graag wat meer.

Vinylcomfort van Wicanders

Vinylcomfort is afgewerkt met een prachtig reliëf en ziet er zo realistisch uit dat je het nauwelijks kunt onderscheiden van natuurlijke materialen. De vloerdelen hebben een tussenlaag van kurk en dit verbetert de isolatiewaarde, zodat het comfort groter wordt, en je stookkosten lager. Diezelfde tussenlaag zorgt ook voor schok- en geluidsdemping.
Een Vinylcomfort vloer is bovendien kras- en slijtvast, antistatisch en stofwerend. Dat laatste maakt de vloer zeer geschikt voor mensen met allergie.

Allura PVC van Forbo

Allura, dat is 100% Dutch design. Ontworpen én gemaakt in Nederland. De collectie bestaat uit wel 30 verschillende luxe dessins in hout en steen, die niet van echt te onderscheiden zijn. Maar anders dan hout of steen voelt Allura direct comfortabel aan. Allura is sterk, vormvast, veerkrachtig en geluiddempend. Een speciale finish beschermt het oppervlak tegen krassen en slijtage. En het is ideaal voor vloerverwarming en vloerkoeling.

Vloerverwarming en vloerkoeling

Vloerverwarming en vloerkoeling gaan uitstekend samen met alle soorten PVC vloeren.