Laminaat

Laminaat is er in veel aantrekkelijke uitvoeringen. Je vindt bij ons alleen kwaliteits laminaat, zodat je ook werkelijk lang plezier zult hebben van je vloer. Laat je verrassen door onze mooie collectie, en ontdek zelf hoe natuurgetrouw de luxe items zijn, of ze nu een uitstraling hebben van hout, steen of beton. Ook in een huis met kleine kinderen of huisdieren zal een sterke en slijtvaste laminaat vloer er mooi uit blijven zien. Hoe je je vloer op de goede manier onderhoudt vertellen wij je graag. Moeilijk is het niet. Je kunt de vloer door ons laten leggen maar dat hoeft niet. Je kunt het ook heel goed zelf doen. Dat scheelt een stuk in de prijs.

Wat is laminaat?

Laminaat is een kunststof vloerbedekking die uit losse panelen bestaat. Het is qua uiterlijk en eigenschappen een beetje vergelijkbaar met parket. De stroken bestaan meestal uit drie tot vier lagen: een kunststof onderlaag, meestal van melamine; een tweede laag van sterk houtvezel board; een derde laag van bedrukt papier, (meestal een houtstructuur); en een toplaag van melamine, versterkt met aluminiumoxide.

De toplaag of 'slijtlaag' is bij goedkope producten meestal dun waardoor de levensduur korter is. De kwaliteit wordt vaak aangeduid met een nummer tussen 21 en 34. Hoe hoger het nummer, des te beter de kwaliteit. Het maakt heel wat uit of het laminaat bedoeld is voor een slaapkamer, of voor een kantoor, of voor intensief commercieel gebruik. We adviseren je hierover graag.

Het plaatsen van laminaat

Meestal wordt laminaat los ("zwevend") van de ondervloer geplaatst waarbij de delen onderling aan elkaar worden verbonden door een klik- of een lijmverbinding. Omdat laminaat een laag van houtvezel board heeft, kunnen de laminaatstroken krimpen of uitzetten. Daarom moet elke vloer minimaal 1 cm vrij liggen van muren, drempels en leidingen. De ruimte tussen wand en laminaatvloer dek je af met plakplinten. Om tijdens het leggen de ruimte tussen vloer en wand te fixeren en kun je het beste wigjes van hout of kunststof gebruiken.

Vloerverwarming en vloerkoeling

Vloerverwarming en vloerkoeling gaan probleemloos samen met alle soorten laminaat vloeren.