Vloerverwarming

Vloerverwarming voor de ideale temperatuur

Tegenwoordig wordt vloerverwarming steeds meer toegepast en is het een heel goed alternatief voor verwarming met radiatoren. Wij vertellen u graag wat meer over de voordelen van vloerverwarming, het is namelijk een ideaal verwarmingssysteem. Bij vloerverwarming wordt de warmte geleidelijk door de ruimte verspreid via leidingen die onder de vloer door lopen. Daardoor is het een hele energiezuinige en ruimtebesparende optie. Uiteraard zijn er bij elke optie voor- en nadelen aanwezig. Daar zijn wij dan ook graag eerlijk over. Er zijn diverse mogelijkheden en wij voorzien je graag van een eerlijk en passend advies wat geheel aansluit bij jouw woning en woonwensen.

Waarom vloerverwarming?

Vloerverwarming geeft een energiebesparing van ongeveer 20% ten opzichte van radiatoren. Dit komt doordat de cv-ketel niet op hoge temperaturen hoeft te werken. Het resultaat hiervan is een gunstig rendement en minder energieverbruik door vloerverwarming te installeren. Door de warmteverspreiding vanaf de grond, wordt de warmte geleidelijk in de kamer verdeeld. Hierdoor kan de thermostaat 2°C lager worden ingesteld dan bij radiatoren voor hetzelfde niveau van comfort.

Een ander groot voordeel is dat vloerverwarming volledig onzichtbaar is. Dit maakt het mogelijk om elke ruimte optimaal te benutten. Er is meer ruimte voor kasten en andere meubels. Ook zorgt vloerverwarming ervoor dat stof zich minder snel in huis verspreid. Dit biedt voordelen voor mensen met allergieën en zorgt voor een betere luchtvochtigheid in huis.

Met vloerverwarming kan men in de winter ook op blote voeten lopen, zonder dat er stof vrijkomt. Bovendien is er geen onderhoud nodig, wat zorgt voor extra comfort en gebruiksgemak.

Voordelen

Energie besparen Met vloerverwarming bespaar je energie door de gelijkmatige verdeling van de warmte. Elke hoek van de ruimte behoudt dezelfde temperatuur.

Betere luchtkwaliteit Door vloerverwarming komt er minder stof in de lucht terecht, waardoor de luchtkwaliteit zich aanzienlijk verbetert.

Weinig onderhoud Wanneer de vloerverwarming eenmaal is geïnstalleerd heeft het weinig tot geen onderhoud nodig.

Kom eens langs in onze showroom en laat je adviseren!