Wandbekleding

Acoustic design panels

Een nieuwe en trendy blikvanger in het hedendaags interieur, Tocca Legno!

Je hebt ze vast weleens gezien want dit is de trend van dit moment. Wandbekleding met stijlvolle latjes. Je ziet ze aan de muur, het plafond, als scheidingsmuur of tegen een bar. De mogelijkheden van deze eyecatcher zijn eindeloos.

Glas, beton, staal zijn harde materialen die in bijna alle interieurs voorkomen. Het nadeel is dat ze de ruimte een slechte akoestiek geven omdat ze de geluiden laten weerkaatsen. De beste manier om de akoestiek te verbeteren is door tegenwicht te bieden met absortpiematerialen zoals deze akoestische panelen. Deze akoestische wandpanelen geven de ruimte een eigentijdse, natuurlijke en warme twist. Door het geluidsabsorberend vilt verbetert de akoestiek in de ruimte merkbaar. De panelen zijn verkrijgbaar in 4 kleuren, passend bij elke stijl. En de installatie is ook nog eens heel eenvoudig. Je nieuwe interieur is in een mum van tijd klaar.

De panelen van Tocca Legno zijn getest in een gecertificeerd laboratorium om de geluidsabsorptie te meten volgens ISO354. Uit de testresultaten blijkt dat deze panelen de akoestiek aanzienlijk verbeteren.
En een groot voordeel: De maat van de panelen 600 x 2700 mm. Uitermate geschikt voor hoge ruimtes. Veel panelen in de markt zijn namelijk maar 2400 mm hoog.

 

1. Eiken naturel, 2. Eiken invisible, 3. Ebbenhout invisible, 4. Walnoot invisible

 

Materialen

Het Tocca Legno akoestisch paneel bestaat uit twee delen. De latten aan de bovenkant zijn gemaakt van 12 mm MDF-platen (kleur zwart). Deze MDF is voorzien van een laagje fineer, piekfijn afgewerkt met kleine scheurtjes en nokken, voor een mooie en natuurlijke uitstraling. Alle latten zijn 27 mm breed, met telkens 13 mm ertussen.

De latten zijn bevestigd op een basis van akoestisch vilt. Deze basis is 9 mm dik en gemaakt van gerecycleerde materialen, waardoor dit paneel niet alleen van grote esthetische, maar ook van duurzame waarde is.

Afmeting paneel: lengte: 2700 mm, breedte: 600 mm, totale dikte: 21 mm

 

Afwerking

Voor een perfecte afwerking van uw project, kan je gebruik maken van de eind-profielen, beschikbaar in dezelfde kleur als jouw wandpaneel. Dit vereenvoudigt de installatie en tilt uw project naar een nog hoger niveau. De naadloze hoeken zorgen voor de ultieme finishing touch!

 

Voordelen

Makkelijke en snelle installatie, akoestische topkwaliteit, gemakkelijk in onderhoud, 

XXL panelen, gemaakt van gerecyclede materialen, licht in gewicht.

Kom eens een kijkje nemen in onze showroom, daar hebben we de panelen in ons assortiment staan.